Duurzaamheid van onze cafetaria

Onze weg naar plasticvrij

Al jaren sorteren wij voor op plasticvrije verpakkingen. Wellicht heb je het al opgemerkt: de introductie van duurzame bruine tasjes en de vervanging van zwarte plastic bakjes door bakjes gemaakt van suikerriet.

Momenteel is meer dan 85% van onze verpakkingen al duurzaam. Dit is een mooie vooruitgang, maar we zijn nog niet tevreden. Ondanks onze inzet worden we soms belemmerd door beperkte mogelijkheden of blijkt een oplossing uiteindelijk een nieuw probleem te veroorzaken. Desondanks houden we nauwlettend toezicht en zodra er alternatieve verpakkingen beschikbaar zijn, zullen we hier direct op reageren.

Heb jij zelf suggesties? Geef het door, door eenvoudig een mailtje te sturen naar info@eethuysdelind.nl

Wetgeving vanaf 1 juli

Voor de overige 15% plastic verpakkingen zijn wij genoodzaakt een bijdragen hiervoor te rekenen of een alternatief te bieden. Dat doen we graag open en transparant.

Plastic bijdrage

Klein (€0,05)
Zoals: portiecups
Middel (€0,15)
Zoals: Milkshakebekers, kindermenu
Groot (€0,25)
Zoals: Hersluitbare saladebak, cateringbox

Alternatieve opties

We bieden je graag een alternatief aan. We hebben nu ‘hardplastic’ opties beschikbaar die afwasbaar zijn en daardoor herbruikbaar. Als je deze de volgende keer meeneemt, zullen we je bestelling daarin verpakken. Let op: deze alternatieve verpakkingsmethode is niet beschikbaar voor bezorging!